Een rioolverstopping brengt verschillende nare gevolgen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan stankoverlast in huis. Extra vervelend: de stank blijft hangen zelfs als u een raampje opent! Natuurlijk wilt u hier zo snel mogelijk van verlost zijn. Voor het verhelpen van een rioolverstopping kunt u terecht bij onze ontstoppers. Maar bent u verzekerd bij een verstopping in het riool?

Kosten voor riool ontstoppen vaak vergoed

riool verstopt verzekeringAls huiseigenaar: in bijna alle gevallen krijgt u de kosten voor het ontstoppen van de riolering vergoed van uw verzekeraar. Een verstopping is namelijk bijna altijd onvoorzien. Alleen als u de verstopping aantoonbaar had kunnen voorkomen kunnen verzekeraars moeilijk doen. Zorg er ook voor dat u de afvoer goed gebruikt. Geen troep doorspoelen die niet in het riool mag. Over het algemeen bent u gewoon verzekerd.

Als (ver)huurder: de verhuurder dient de kosten voor de verstopping af te handelen als deze ontstaan is door gebrekkig onderhoud. Ook als u niet gemakkelijk bij de verstopping kunt komen is de verhuurder verantwoordelijk. Kunt u de verstopping echter gemakkelijk zelf verhelpen dan moet u dit vaak zelf oplossen. Heeft u aantoonbaar slecht gebruik gemaakt van de afvoer (bijvoorbeeld doorspoelen frituurvet) dan bent u echter wel vaak aansprakelijk. (Lees ook de meest voorkomende oorzaken van verstoppingen.)

Let op: het gaat dan om een verstopping in bijvoorbeeld uw toilet of afvoer. Als de verstopping in de riolering onder de openbare weg ligt zijn de kosten vaak voor de gemeente. Vermoedt u dat dit laatste het geval is dan kunt u het beste eerst contact met de gemeente opnemen. Mogelijk hebben uw buren dan ook een verstopping. Pas daarna is het aan te raden een ontstopper te laten komen.

U kunt zelfs bijkomende kosten (bijvoorbeeld waterschade) soms zelfs vergoed krijgen. Lees de polisvoorwaarden van uw woonverzekering nog eens door om te achterhalen of dit ook voor u geldt. In de polisvoorwaarden staat vaak precies omschreven in welke gevallen een dergelijke verstopping wel, of juist niet wordt vergoed. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met uw verzekeraar om de mogelijkheden te bespreken.

Zelf een rioolverstopping oplossen is vaak lastig

Mochten de kosten voor het uitvoeren van de riool ontstopping niet worden vergoed, dan zou u zelf een poging kunnen wagen. Het is vaak echter bijzonder lastig om een riool te ontstoppen. Bij een verstopte afvoer in huis zou u voor het gebruik van een trekveer of soda kunnen kiezen. In het gevolg van een verstopt riool zal dit echter nauwelijks helpen. Reden genoeg om altijd voor de hulp van een ontstopper te kiezen. Onze ontstoppers beschikken over verschillende middelen waarmee het ontstoppen van uw riool zo gedaan is! 24/7 bereikbaar en snel een oplossing.

Stefan Hardt Ontstoppingen

  • Geen voorrijkosten
  • 24/7 bereikbaar
  • Verstoppingen snel verholpen
  • VCA-gediplomeerde ontstoppers