Zit uw doucheputje verstopt door haren? Dan zorgt dit ervoor dat het water niet of nauwelijks wegstroomt. Gevolg: uw douche stroomt over. Om de verstopping te verhelpen, moet u zelf in actie komen. Maar wat doet u wanneer uw doucheputje verstopt zit door haren? Wij bieden u hier de helpende hand.

Haal de haren eruit met een rubberen handschoen

Wanneer de verstopping van uw doucheputje veroorzaakt wordt door haren, zit het probleem mogelijk in het begin van de afvoer. Hier komt u alleen achter door het zelf te proberen. Draai allereerst het putje los en trek de rubberen handschoen aan. Ga de afvoer in en voel of er iets in de weg zit. Voelt u rommel? Probeer dit dan omhoog te halen.

Helaas biedt een rubberen handschoen niet altijd uitkomst wanneer uw doucheputje verstopt zit door haren. Indien de verstopping dieper in de afvoer zit, kunt u er namelijk niet bij. Dit betekent niet dat u de haren niet zelf uit de afvoer kunt halen. Probeer de haren in dat geval eens op één van de onderstaande manieren te verwijderen:

  • Gebruik een schroevendraaier;Doucheputje verstopt door haren
  • Pak een klerenhanger of ijzerdraad;
  • Ontstop de afvoer met een rubberen ontstopper;
  •  Zet een ontstoppingsveer in wanneer uw doucheputje verstopt zit door haren

Maak de onderdelen los en maak deze schoon

Haren hopen zich niet alleen op in de afvoer. Ze kunnen ook aan één van de onderdelen van het doucheputje blijven hangen. Inspecteer uw doucheputje daarom eens goed voordat u zich op de afvoer stort. Betreft het een open putje? Verwijder de haren dan uit het putje en gooi ze in de prullenbak. Is de bovenkant van uw putje afgeschermd? Draai deze ‘deksel’ er dan eens uit en maak hem goed schoon. Door deze simpele handelingen voorkomt u mogelijk al dat straks uw doucheputje verstopt zit door haren.

Kokend water gebruiken om door te spoelen

Kokend water kan u helpen als uw doucheputje verstopt zit door haren. De haren kunnen een bal vormen en zich ophopen in de afvoer. Ze kunnen ook aan de aanslag in de afvoer blijven kleven. Lukt het u niet om de haren naar boven te halen? Probeer ze dan door de afvoer te spoelen. Kokend water kan u hierbij helpen. Draai allereerst het putje van uw douche open, zodat de opening van de afvoer geheel zichtbaar is. Giet hier vervolgens het kokende water in, zodat dit met grote snelheid door uw afvoer spoelt. Het kokende water reinigt de binnenkant van uw afvoer en neemt ook ophopende haren mee.

Gebruik ontstoppingsmiddel

Ook kokend water helpt niet altijd tegen een doucheputje verstopt door haren. Is het probleem bij u thuis ook nog steeds niet verdwenen? Dan biedt ontstoppingsmiddel mogelijk uitkomst. Dit middel koopt u bij een supermarkt of bouwmarkt bij u in de buurt. Ontstoppingsmiddel bevat chemische middelen, waardoor het krachtig is. Door het middel in uw doucheputje te gieten, is de kans groot dat de verstopping afbreekt.

Met lauw water de leidingen doorspoelen

Zet u lauw water in wanneer uw doucheputje verstopt zit door haren? Kijk er dan niet raar van op wanneer het probleem aanwezig blijft. Dit is zelfs het geval nadat u meerdere keren lauw water door de afvoer spoelt. Hoe dit komt? Doordat lauw water minder goed werkt. Het is namelijk minder warm dan kokend water, waardoor het een verstopping vaak niet verhelpt

Als uw doucheputje hierna nog steeds niet doorloopt kunt u altijd onze ontstoppingsdienst inschakelen!

Stefan Hardt Ontstoppingen

  • Geen voorrijkosten
  • 24/7 bereikbaar
  • Verstoppingen snel verholpen
  • VCA-gediplomeerde ontstoppers