Wasbak ontstoppen

Geen voorrijkosten

Wij rekenen geen voorrijkosten.

24/7 bereikbaar

Ook ‘s nachts en in het weekend bereikbaar.

Snelle service

Wij komen direct naar u toe en lossen het op.

Gediplomeerd

VCA-gediplomeerde ontstoppers.

U kunt ons overal in Noord-Brabant inschakelen voor het ontstoppen van wasbakken.

Uw wasbak ontstoppen

Een verstopte wasbak brengt vaak een vervelende rioollucht met zich mee. Daarbij kan door de verstopping het water steeds moeilijker wegstromen. In het ergste geval zal het water helemaal niet meer wegstromen. Het is daarom belangrijk om uw wasbak te (laten) ontstoppen. Een wasbak ontstoppen kan met vloeibare ontstoppingsmiddelen, die u bij een bouw- of supermarkt aanschaft. Deze middelen werken echter alleen bij een beginnende verstopping.

Een wasbakverstopping is doorgaans het gevolg van restafval dat in de wasbak terechtkomt. Denk bijvoorbeeld aan haren of zeepresten. Veel mensen spoelen de haren met wat water weg, waardoor deze het begin van een verstopping vormen. Gelukkig biedt onze ontstoppingsdienst hulp bij verstoppingen.

Verstopping in de wasbak voorkomen

Nog beter dan het verhelpen van een verstopping is het voorkomen hiervan. Een wasbak verstopping voorkomen begint bij het gebruik van een klein zeefje in uw wasbak. Hiermee kunt onder meer haren en stukjes zeep opvangen. Veel mensen hebben de gewoonte om hun haren voor de spiegel achter de wasbak te kammen. Als gevolg hiervan zal een deel van de haren in de afvoer stromen. De vette haren blijven eenvoudig aan de wanden van de afvoer kleven. Dit kan vervolgens leiden tot een verstopping!

Naast het gebruik van een zeefje om haren uit het water te filteren, is het belangrijk om het gebruik van handzeep te beperken. Zeepresten kunnen net als haren blijven plakken in de afvoer. Maak eventueel gebruik van soda, om vettige resten in de afvoer los te weken. (Spoel daarna de afvoer goed door.)

Onze werkwijze bij een wasbak ontstoppen

Vaak bestaat een wasbak ontstoppen uit verschillende fases. Zo zullen we altijd eerst een inspectie uitvoeren. Hierbij kijken we met een kleine camera wat de oorzaak van de verstopping is. Op basis van onze bevindingen zorgen we voor een passende oplossing. Een wasbak ontstoppen kan bijvoorbeeld door hier onder hoge druk water doorheen te spuiten. Dit voert het restafval uit de sifon of afvoer mee naar de centrale riolering.

Wanneer de verstopping het gevolg is van een grote haarprop in de afvoer dan gebruiken we een klein haakje. Met het haakje kunnen we de haarprop uit de afvoer trekken. Nadien zullen we nogmaals een inspectie uitvoeren om er zeker van te zijn dat de afvoer schoon is.

Wasbak ontstoppen met onze specialisten

Uw wasbak laten ontstoppen door Stefan Hardt Ontstoppingen betekent dat u verzekerd bent van een vakkundige oplossing. Al onze medewerkers zijn VCA-gediplomeerd. Dit betekent dat we u altijd van een passende oplossing voorzien bij verstoppingen in uw wasbak. Daarbij zijn wij dagelijks 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend. Doordat we in heel Brabant actief zijn, kunnen we snel ter plaatse zijn om de verstopping te verhelpen. Wij brengen geen voorrijkosten in rekening voor een wasbak ontstoppen.

Maak een afspraak! Wij komen direct naar u toe.

wasbak ontstoppen

Wij ontstoppen alle typen leidingen en afvoeren, van gootstenen tot uw toilet, van rioleringen tot bijvoorbeeld de afvoer van uw wasmachine.

Met onze rioolcamera kunnen we de riolering inspecteren om blokkades op te sporen. Via een LCD-scherm kunnen we precies zien of en waar er problemen zitten.

Mocht het nodig blijken om leidingen of de afvoer te vervangen dan helpen we u hier graag bij. Ook geven we tips om nieuwe verstoppingen te voorkomen.

Om de verstopping te verhelpen kan het soms nodig zijn om leidingen of de afvoer schoon te maken of te repareren. Wij zorgen dat alles weer naar behoren werkt.

Verstoppingen en andere problemen met de afvoer kunnen stankoverlast veroorzaken. Wij zorgen dat de stank verdwijnt bijvoorbeeld via ontluchting of het reinigen van de leidingen.

Ook lekkages kunnen we voor u verhelpen. Heeft u een lekkage in een leiding of in de afvoer dan sporen we het lek op en zorgen direct voor een oplossing.

vca