Gootsteen ontstoppen

Geen voorrijkosten

Wij rekenen geen voorrijkosten.

24/7 bereikbaar

Ook ‘s nachts en in het weekend bereikbaar.

Snelle service

Wij komen direct naar u toe en lossen het op.

Gediplomeerd

VCA-gediplomeerde ontstoppers.

U kunt ons overal in Noord-Brabant inschakelen voor het ontstoppen van gootstenen

Gootsteen ontstoppen op vakkundige wijze

Wanneer uw gootsteen verstopt is kan dit voor stankoverlast zorgen. Ook zal water in uw gootsteen steeds minder goed wegstromen. Om te voorkomen dat u de gootsteen helemaal niet meer kunt gebruiken is snel handelen noodzakelijk. Een gootsteenverstopping ontstaat vaak door etensresten in de afvoer die niet goed wegspoelen. Dit hoopt op en kan de afvoer blokkeren. Bij een beginnende verstopping kunt u de gootsteen ontstoppen door een vloeibare ontstopper te gebruiken. Een serieuze gootsteenverstopping is echter hiermee niet op te lossen. Ook kan vloeibare ontstopper voor schade zorgen. Gelukkig kunt u op onze ontstoppingsdienst in Brabant rekenen!

Hoe werkt een gootsteen ontstoppen?

Een gootsteen ontstoppen is een proces dat uit verschillende fases bestaat. Eerst zullen onze vakmannen de oorzaak van de verstopping in kaart brengen. Dit gebeurt door met een kleine camera de binnenzijde van gootsteenafvoer te bekijken. In veel gevallen zal het voldoende zijn om de afvoer onder hoge druk door te spuiten. Dit verwijdert het opgehoopte restafval. Ook een dikke prop restafval kan de verstopping hebben veroorzaakt. Een gootsteen ontstoppen we dan door gebruik te maken van een klein haakje. Met het haakje trekken we de prop uit de afvoer.

Na het ontstoppen volgt een laatste inspectie van de gootsteen. Dit gebeurt wederom met de kleine camera. Deze laatste inspectie laat u zien dat de afvoer weer volledig schoon is.

Verstopping in de gootsteen voorkomen

Verstoppingen in de gootsteen kunt u relatief eenvoudig voorkomen. Een gootsteenverstopping voorkomen begint bij het gebruik van een zeefje. Het zeefje houdt etensresten tegen die anders in de afvoer hadden kunnen komen. Een dergelijk zeefje is voor slechts een paar euro bij een bouw- of hobbymarkt aan te schaffen. Etensresten zijn vaak erg vet, hierdoor zijn ze een veel voorkomende oorzaak van verstoppingen.

Naast het gebruik van een zeefje om verstoppingen in de gootsteen te voorkomen, is het raadzaam om de afvoer preventief te ontstoppen. Dit doet u bijvoorbeeld door gebruikt te maken van soda. Soda heeft een ontvettende werking, waarmee het restafval van de afvoerwanden losweekt. Zorg dat de soda een paar minuten de tijd heeft, voordat u de afvoer met kokend water doorspoelt. Ook het gebruik van een veer kan helpen bij het ontstoppen van een gootsteenafvoer.

Professionele hulp bij een gootsteenverstopping

Onze ontstoppingsdienst in Brabant biedt u professionele hulp bij een gootsteen ontstoppen. Wij zijn 24/7 bereikbaar om hulp te bieden en zijn snel ter plaatse doordat wij in heel Brabant actief zijn. Daarom betaalt u bij ons ook geen voorrijkosten. Daarbij bieden we u altijd een vakkundige oplossing, doordat onze ontstoppers VCA-gediplomeerd zijn. Dit betekent dat onze specialisten over de kennis en ervaring beschikken om uw gootsteen vakkundig te ontstoppen.

Is uw gootsteen verstopt? Bel ons en wij komen direct bij u langs om voor een oplossing te zorgen!

gootsteen ontstoppen

Wij ontstoppen alle typen leidingen en afvoeren, van gootstenen tot uw toilet, van rioleringen tot bijvoorbeeld de afvoer van uw wasmachine.

Met onze rioolcamera kunnen we de riolering inspecteren om blokkades op te sporen. Via een LCD-scherm kunnen we precies zien of en waar er problemen zitten.

Mocht het nodig blijken om leidingen of de afvoer te vervangen dan helpen we u hier graag bij. Ook geven we tips om nieuwe verstoppingen te voorkomen.

Om de verstopping te verhelpen kan het soms nodig zijn om leidingen of de afvoer schoon te maken of te repareren. Wij zorgen dat alles weer naar behoren werkt.

Verstoppingen en andere problemen met de afvoer kunnen stankoverlast veroorzaken. Wij zorgen dat de stank verdwijnt bijvoorbeeld via ontluchting of het reinigen van de leidingen.

Ook lekkages kunnen we voor u verhelpen. Heeft u een lekkage in een leiding of in de afvoer dan sporen we het lek op en zorgen direct voor een oplossing.

vca