Preventief uw afvoer ontstoppen helpt u verstoppingen te voorkomen. Een verstopping leidt tot een onaangename stank in huis, maakt het soms nauwelijks nog mogelijk uw sanitair te gebruiken, enzovoorts. Heeft u momenteel al te maken met een verstopping? In dat geval is een afvoer ontstoppen noodzakelijk om het probleem te kunnen verhelpen. Een afvoer ontstoppen kan op verschillende manieren. Een afvoer ontstoppen met een hogedruk reiniger is een van de mogelijkheden die u hierbij heeft. Laat een loodgieter deze klus voor u uitvoeren om verzekerd te zijn van het gewenste eindresultaat. Echter is niet in alle gevallen een afvoer ontstoppen met een hogedruk reiniger de beste keuze.

Verstopping ontstoppen met een hogedruk reiniger

Een verstopping is over het algemeen het gevolg van een ophoping van restafval in de afvoerleidingen. Denk bijvoorbeeld aan een dikke prop toiletpapier of een ophoping van haren en zeepresten. Een afvoer ontstoppen met een hogedruk reiniger betekent dat het restafval onder hoge druk naar de centrale riolering onder uw woning wordt gespoten. Op deze manier kan de afvoerleiding gereinigd worden, waarmee de kans op een nieuwe verstopping gering is. Niet in alle situaties is het gebruik van een hogedruk reiniger de beste optie. De loodgieter voert een snelle scan van de oorzaak van de verstopping uit, om uit te zoeken welke werkwijze het meest geschikt is.

Ook preventief een afvoer ontstoppen met een hogedruk reiniger kan een optie zijn. Doe dit eens per jaar om beginnende verstoppingen tijdig op te kunnen lossen. Op deze wijze voorkomt men een serieuze verstopping in de afvoerleiding.

Voordelen van draagbare hogedruk reinigers voor de afvoer

Het gebruik van een draagbare hogedruk reiniger bij het ontstoppen van de afvoer brengt verschillende voordelen met zich mee. Onderstaand vindt u een kort overzicht van de belangrijkste voordelen van dit hulpmiddel.

  • Draagbare hogedruk reiniger spuit het water onder een zeer hoge druk door de afvoerleiding, waardoor restafval makkelijk los zal komen.
  • Vaak heeft u bij het gebruik van een hogedruk reiniger keuze uit verschillende mondstukken. Pas het mondstuk aan op de afvoerleiding die ontstopt moet worden.
  • Een draagbare hogedruk reiniger heeft vaak een heel compact formaat, waardoor u deze eenvoudig met u meedraagt in huis.

Houd er rekening mee, dat er voor het gebruik van de hogedruk reiniger een kraan in de buurt van de verstopping moet zitten.

Oplossen van de verstopping in de afvoer en de werkwijze

Een loodgieter start altijd met het vaststellen van de oorzaak van de verstopping. Op basis van de gevonden oorzaak bepaald men welke methode voor het oplossen van de verstopping het meest geschikt is. Dit kan een afvoer ontstoppen met een hogedruk reiniger zijn, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van een klein haakje. Met zo’n haakje trekt de loodgieter de grootste proppen restafval uit de afvoer. Vervolgens gebruikt men de hogedruk reiniger om de afvoerleidingen te reinigen. Zo voorkomt men een nieuwe verstopping in de afvoer.

Waar u op moet letten  kraan met tuinslang

Bij het gebruik van een hogedruk reiniger is het belangrijk dat deze kan worden aangesloten op een waterkraan. Dit gebeurt middels een tuinslang. U kunt denken aan de kraan van onder andere een wasmachine, de buitenkraan, enzovoorts. Een kraan in de badkamer zelf is vaak niet geschikt voor het aansluiten van een tuinslang. Ook moet er in de buurt van de plek waar zich de verstopping bevindt een stopcontact zitten om het apparaat te kunnen gebruiken.

Wat u het beste kunt doen

Heeft u te maken met een verstopping, of wilt u de afvoerleidingen preventief laten ontstoppen? In beide gevallen is het verstandig om hier de hulp van een loodgieter voor in te schakelen. Onze loodgieter beschikt over de kennis en ervaring en kan daarmee de afvoer spoedig voor u ontstoppen. Stroomt de afvoer helemaal niet meer door? Kies in dat geval voor de hulp van onze spoeddienst.

Stefan Hardt Ontstoppingen

  • Geen voorrijkosten
  • 24/7 bereikbaar
  • Verstoppingen snel verholpen
  • VCA-gediplomeerde ontstoppers