Erg vervelend aan een wc-verstopping is dat het water steeds moeizamer wegstroomt: de wc loopt niet door. Dit betekent dat de toiletpot kan overstromen of dat u het toilet niet meer kunt gebruiken. Ook kan er stankoverlast optreden. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u een verstopte wc zelf kunt ontstoppen. Heeft dit geen effect dan kunt u hier de hulp van onze ontstoppingsdienst in Brabant voor inschakelen. Met onze speciale hulpmiddelen hebben wij een verstopt toilet vaak snel ontstopt.

Wc loopt niet door: zelf oplossen?

wc loopt niet doorAls de wc niet door loopt komt dit in de meeste gevallen door een verstopping. Vaak ontstaan verstoppingen door restafval dat op de bodem van de afvoer achterblijft. Meestal gaat het dan om grote proppen toiletpapier in de afvoer van uw toilet. Ook een verstopping elders in het netwerk van afvoerleidingen kan de boosdoener zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verstopte afvoer onder uw gootsteen in de badkamer. Dit kan van invloed zijn op de afvoer van uw toilet, als deze met elkaar in verbinding staan. Om verstoppingen te voorkomen is het raadzaam om het gebruik van toiletpapier te matigen.

U kunt een verstopt toilet zelf ontstoppen door gebruik te maken van een trekveer. Dit is een lange, flexibele veer, die u door de afvoer van het toilet kunt duwen. Zo wrikt u het afval los en duwt u het naar de centrale afvoer. Na het gebruik van een trekveer is het belangrijk om de afvoer goed door te spoelen. Ook het gebruik van een klassieke ontstopper kan helpen bij een toiletverstopping. Het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen wordt sterk afgeraden! Deze middelen zijn slecht voor het milieu en kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Komt het vaak voor dat uw wc niet goed doorstroomt? Dan kunt u o.a. uw riolering laten inspecteren. Ook kunt u de hoeveelheid water die uw wc gebruikt bij het doorspoelen vergroten.

Hulp bij het ontstoppen van uw toilet

Loopt de wc niet goed door? En lukt het u niet om een verstopt toilet op bovenstaande wijze te ontstoppen? In dat geval kunt u op de hulp van onze ontstoppingsdienst rekenen. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen, om het toilet op vakkundige wijze te ontstoppen. Zo zullen we allereerst een kleine camera gebruiken, om de precieze bron van de verstopping te achterhalen. Op basis van deze beelden zullen we vervolgens voor een passend plan van aanpak zorgen.

Naast de reeds beschreven trekveer, kunnen wij ook een hogedrukreiniger gebruiken. Hierbij laten we water onder hoge druk door de afvoer stromen. Het restafval spuiten we hierdoor van de afvoerwanden. Een verstopping is op deze manier al snel verholpen! U kunt onze ontstoppers 24/7 inschakelen voor hulp bij een wc verstopping.

In dit filmpje ziet u hoe u een wc kunt ontstoppen met een ontstopper:

Stefan Hardt Ontstoppingen

  • Geen voorrijkosten
  • 24/7 bereikbaar
  • Verstoppingen snel verholpen
  • VCA-gediplomeerde ontstoppers